Home Overzicht De ‘Glansfabriek’ heeft een nieuwe bestemming gekregen

De ‘Glansfabriek’ heeft een nieuwe bestemming gekregen

0

Industrieel erfgoed de Glansfabriek in industriegebied Amstel I heeft na een flinke renovatie een nieuwe bestemming gekregen. De fabriek is ruim 50 jaar operationeel geweest in het fabriceren van glanspapier. Nu vestigt de in 1919 begonnen houthandelaar Fetim Group vestigt haar hoofdkantoor in De Glansfabriek. De architectonische kenmerken van het pand zijn behouden.

De Glansfabriek aan de Abram Dudok van Heelstraat, is een voormalige 50 jaar oude fabriek waar in het verleden glanspapier werd gemaakt. Bij de herontwikkeling van het pand is de industriële uitstraling als uitgangspunt gebruikt en zijn zoveel mogelijk oude ingrediënten behouden. Opvallend zijn de unieke sheddaken die kenmerkend zijn voor het gebouw. Bij de renovatie is er een moderne glazen façade geinstalleerd die veel daglicht toelaat.

 Op de nieuwe thuisbasis van Fetim staan transparantie en flexibel werken centraal. Dit uit zich ook in de inrichting van het pand: een open ruimte, optimaal benut door middel van een entresol. ‘Zo kan ons team samenwerken aan innovatieve kwaliteitsproducten, zodat onze klanten gelukkig zijn op de plek waar ze wonen en werken’, aldus CEO Marcel Koekoek. De link is snel gelegd: Fetim is specialist in in-en exterieur. ‘Het vertrekpunt van onze intrede is dan ook dit erfgoed en te respecteren en met ons 100-jarig bestaan een nieuwe glans te geven aan deze locatie en onze organisatie’.

De Fetim Group is een eeuw geleden begonnen met het importeren van hardhout en multiplex. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een multinationale onderneming met klanten in veertig landen.

De glansfabriek in 1959. Foto Stadsarchief Amsterdam.