Home Eten&Drinken De handgemaakte lasagne bij Clos is iedere week anders

De handgemaakte lasagne bij Clos is iedere week anders

0

Op de terrassen van het Beukenplein is het stil. Geen wonder het is best fris buiten. Maar ook binnen is het onplezierig stil. De coronacrisis is hier overal te voelen. Als toevallige voorbijganger ervaar je toch enige hoop. De nog niet zolang geleden geopende wijnbar en restaurant Clos verrast je vijf dagen in de week met handgemaakte lasagne en wijn.

Iedere week stoppen de chefs van Clos al hun energie in het maken van lasagne. De lekkerste van Amsterdam zeggen zij zelf. Carlos en Ricardo laten zich daarbij inspireren op de wijngebieden van de boeren waarvan zij de wijn betrekken.

Met lasagne is er veel te variëren. Zo ging deze week de inspiratie voor de lasagne naar de regio Veneto. Ricardo: ‘Dit gebied is de bakermat van Prosecco en de maker van onze la Jara, Paolo, introduceerde ons aan de lasagne al radicchio di Treviso. Deze wordt gekenmerkt door bittere tonen van de radicchio en een bechamelsaus met tallegio kaas.’ Hierdoor geïnspireerd kwam mijn collega Carlos op het idee om de oer-Hollandse klassieker witlof met ham en kaas in de lasagne van deze week te verwerken. De ragout is van gekarameliseerde witlof, mortadella uit Bologna en oude Remeker uit Gelderland.’ Iedere week is er een andere verrassende lasagne.

Als toevallige voorbijganger ben je nieuwsgierig waarmee Clos je wilt verwennen. De keus is dus uit de lasagne van de week of de vegetarische versie. Beide voor 12,50 euro per portie. Weinig te kiezen, maar dat is ook wel eens prettig. Na enig onderling overleg gekozen voor beide opties, twee porties die na dertig minuten in de oven op tafel staan. Weer eens heel iets anders dan de lasagne uit de supermarkt. En met de juiste wijn erbij is dat toch een heel plezierige beleving.