Home Overzicht De jaren 20 van deze eeuw, het infectiedecennium?

De jaren 20 van deze eeuw, het infectiedecennium?

0

Het infectiedecennium. Artis doet de leeuwen weg. Symbool voor de achteruitgang in dit land, waarvan we slechts aan het begin staan. Het worden barre tijden door de economische gevolgen van de coronapandemie. Maak u uw borst maar nat, want dit slechts het begin. Sluitingen, ontslagen, crisis, armoede, het komt er allemaal aan.

Geen brullende leeuwen meer maar een onzichtbaar virus. Inenten, dat zou dat virus uitroeien en een eind maken aan die pandemie met alle beperkende maatregelen. In het huidige tempo gaat het vijf jaar duren voor iedereen een prik heeft gehad heeft iemand uitgerekend, zie bijlage.

En dan reken ik leveringsproblemen, personeelsproblemen in de zorg, virusmutaties en onverwachte tegenvallers niet eens mee. Om over de politiek maar te zwijgen. Te laat voor de leeuwen.

De verdwijnende Nederlandse leeuw, ons nationale symbool, onze trots, wordt nu een symbool van crisis, schaamte en onmacht. Verdreven door een virus.

De jaren 20 van de 21e eeuw zullen later door historici als het infectiedecennium worden aangemerkt.

Het is maar u het weet.

Goed nieuws zegt de NOS site! Al ruim 185.000 mensen gevaccineerd! Als ik dat even doorreken dan zie ik zeker licht aan het eind van de tunnel. Reken maar mee! 185.000 mensen zijn er nu gevaccineerd vanaf 8 januari. We zijn nu 3 weken bezig. Dat is een gemiddelde van afgerond 62.000 inentingen per week. In een maand tijd komen we dan op: 62.000 vaccinaties maal 4 weken is 248.000 per maand.

Als je dan bedenkt dat je 17 miljoen mensen wil inenten, dan rekenen we even verder. 248.000 vaccinaties per maand maal 12 maanden is 2,9 miljoen vaccinaties op jaarbasis. Laten we optimistisch zijn en dat naar boven afronden. Vooruit, ik ben in een positieve bui vandaag, 3 miljoen per jaar. En laten we zeggen dat slechts 14 miljoen mensen zich willen laten inenten want die overige 3,5 miljoen is kind onder de 18 (en die hoeven niet), of iemand die fundamentele bezwaren heeft (en die willen niet). Allemaal goed.

Even terug: in dit tempo halen we 3 miljoen inentingen op jaarbasis. Hoe lang doen we er over om 14 miljoen mensen te vaccineren? Ik heb goed nieuws, als het meezit doen we daar maar 4,5 jaar over.