De kindertalenten van de Hermitage weer aan de slag

0

Zo’n tien kinderen verzamelen zich rond tien uur bij de ingang van de Hermitage. Daan Blits de docent komt aangelopen en verwelkomt de kinderen en neemt ze mee naar het atelier. De kindertalenten van de Hermitage gaan aan de slag. Eddy Ellert keek mee en maakte een beeldverslag.

Eddy Ellert Tekst, foto en video

De kindertalenten of jonge talenten zoals de Hermitage ze noemt zijn kinderen die worden geselecteerd als talent vanuit het gebruikelijke programma voor schoolklassen, de Hermitage school. Zij krijgen de kans om lessen te volgen om hun creatief vermogen en ontwikkeling van hun artistieke vaardigheden verder te ontplooien. Zo was vorig jaar het tienjarig bestaan ‘Hermitage voor kinderen’ en de vijfde expositie editie van de talenten.

Er wordt een voorstelrondje gedaan, ondanks dat dit de tweede les is. Maar de docent kent nog niet alle namen uit haar hoofd. De kinderen krijgen opdracht om een sieraad te schilderen vanaf een foto van een mooi schilderwerk.

Na de twee uur durende les wordt duidelijk dat de kinderen echt talenten zijn. Nadat ze op een vierkant schildersplaatje een mooie kleur achtergrond hebben aangebracht, tekenen ze met potlood heel dunnetjes het sieraad en kleuren ze dat later in met verf. De docent loopt regelmatig langs en begeleidt de kinderen op een fijne en rustige manier.

Na afloop presenteren de kinderen hun ‘meesterwerk’ en vraagt Daan Blits wat ze ervan vonden om deze opdracht te maken. En bespreken ze het werk van hun mede-talenten. Dat is weer een stap in de ontwikkeling van de talenten.

Check hermitage.nl/nl/educatie/