Home Overzicht De klok luidt om 12.00 uur bij Bob W. op de Middenweg

De klok luidt om 12.00 uur bij Bob W. op de Middenweg

0

Een hotel is het niet, je huurt er voor 200 euro een appartement per nacht. ‘Short stay’ heet het officieel. Het fraaie Rechthuis op de hoek van de Middenweg en de Ringdijk is sinds kort omgevormd tot zo’n short stay. Het heet officieel Bob W. Oosterpark. De naam Rechthuis is nergens meer te vinden. Nieuw is dat op woensdag en zaterdag om 12.00 uur de klok in het torentje van het historische pand gaat luiden. Dat is nog niet eerder gebeurd.

Het geluid van de klok is het enige waarmee de omgeving mee wordt geconfronteerd. Een bar of restaurant is er niet meer nadat restaurant Jacobs uit het pand is vertrokken. Verder gebeurt alles in Bob W. contactloos. De kamer boek je online, je whatsappt met personeel voor vragen. Met een code krijgt je toegang tot het gebouw en daarmee kun je met je smartphone je kamer open. Drie van de twintig kamers hebben een keukentje. Voor je ontbijt, lunch en diner kun je bij restaurants in de buurt terecht.

Bob W. is in 2018 opgericht door twee Finse schoolvrienden. Ze hebben wereldwijd zo’n 150 werknemers, maar die zijn vaak niet op locatie. Zij willen de hotelsector transformeren met slimme en vernieuwende hotels voor kortetermijnverhuur. Met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Noorwegen, Griekenland, Italië, Finland en Estland, richten zij nu hun pijlen op Nederland. Naast de vestiging aan de Middenweg is er ook een Bob W. in Noord.