Home Oostelijke Eilanden De kranten van DPG media verhuizen van Oostenburg naar Duivendrecht

De kranten van DPG media verhuizen van Oostenburg naar Duivendrecht

0
DPG Media gaat het INIT gebouw verlaten

Het Init-gebouw op Oostenburg zitten nu nog de redacties van Het Parool, Trouw en de Volkskrant. Op de begane grond is de stadsdeelreiniging gevestigd. De omgeving was woest, ledig en inbraakgevoelig. Half mei verhuizen de redacties naar Mediavaert, het nieuwe hoofdkantoor in Duivendrecht, op het voormalige parkeerterrein naast de drukkerij van de kranten.

Het Init-gebouw voldoet niet meer aan de eisen van nu. Het bestaat uit kleine units, wat niet altijd handig is voor een grote redactie. Een deel van de redactie keek uit op een blinde muur, er waren klachten over het binnenklimaat.

Toen Het Parool in 2003 in het Init-gebouw trok, stond het gebouw op een kale vlakte op het Storkterrein, zoals het gebied toen nog heette. Het gebied zou moeten uitgroeien tot een mediapark. Inmiddels is de omgeving volgebouwd met woningen, en willen bewoners het gebied van bouwplaats omtoveren in een buurt waar het prettig wonen is. De verhuurder van het Init-gebouw is bezig het gebouw aan te passen aan de eisen van deze tijd.

Mediavaert, het nieuwe hoofdkantoor van DPG Media, is ontworpen met aandacht voor duurzaamheid en energieverbruik. Rond het gebouw komen groenvoorzieningen en systemen voor wateropslag. Het is voorzien van zonnepanelen en er worden geen fossiele brandstoffen gebruikt.

Bij het bouwen is veel gebruikgemaakt van CO2-neutraal kruislaaghout. Het gebouw heeft een oppervlakte van bijna 45.000 m² en is daarmee een van de grootste houthybride gebouwen ter wereld. Naast flexibele werkplekken, stilteruimtes en brainstormplekken is er plek voor twee restaurants, een koffiebar en een locatie voor evenementen aan de Duivendrechtsevaart. De redacties van alle merken van DPG-media gaan werken in het gebouw.

DPG media verhuist naar Mediavaert in Duivendrecht. Beeld Being