Home Lezen en schrijven De nieuwe roman van Claudia Biegel: Dochter van mijn ziel

De nieuwe roman van Claudia Biegel: Dochter van mijn ziel

0

Paola Orru is in Sardinië voor de begrafenis van haar vader. Naarmate ze meer verstrikt raakt in de belangen en dubbele agenda’s van de dorpsbewoners verliest ze zich in obsessies. Dochter van mijn ziel, de vijfde roman van Claudia Biegel zet aan tot nadenken over de donkere kanten van de liefde. 

Claudia Biegel (1957) is geboren en getogen in Amsterdam. Haar Indische ouders vestigden zich na de Tweede Wereldoorlog in Nederland, Ze studeerde culturele antropologie, haar afstudeeronderzoek deed ze op het Italiaanse eiland Sardinië. Ze werkt als communicatieadviseur bij de Hogeschool van Amsterdam.

Als ze begint aan een nieuwe roman brengt ze de grote lijnen in kaart. De plot heeft ze in haar hoofd, maar die kan tijdens het schrijfproces wel veranderen. ‘Realistische en boeiende personages creëren vind ik de grootste uitdaging,’ zegt ze, ‘een écht mens tot leven te brengen. In het begin gebruik ik vaak foto’s. Ik heb een vaag beeld in gedachten en ineens zie ik al googelend een foto waarvan ik denk: dat is zij! Of hij! Zo creëer ik via foto’s de huizen waar ze wonen, de omgeving waarin, kortom: de wereld van het boek. Soms passen de foto’s niet meer als het verhaal vordert. Dan ga ik weer op zoek.’

‘Ik vind het fijn dat ik een heel eigen wereld kan maken in een roman, en daar lekker lang in kan blijven leven. De personages zijn een soort vrienden geworden. Maar het is ook heerlijk een roman af te ronden, hoor.’

Eerder verschenen van haar hand: Foute Sarahs (2010), Rusteloze benen (2015), Verbrande levens (2015) en Bijna vernietigd (2019). Ze werkt aan een nieuwe roman.
Dochter van mijn ziel van Claudia Biegel is verschenen bij uitgeverij Droomvallei.