Home Overzicht De pleinen bij winkelcentrum Brazilië kunnen worden opgeknapt

De pleinen bij winkelcentrum Brazilië kunnen worden opgeknapt

0

De bewoners van het oostelijk Havengebied leven mee met Winkelcentrum Brazilië. Maar liefst 1.815 mensen lieten weten welk plan hun voorkeur heeft voor de aanpassing van het Braziliëplein en het Lloydplein. De afgelopen weken konden bewoners en ondernemers voor beide pleinen kiezen uit twee ontwerpen die de pleinen en daarmee het winkelcentrum aantrekkelijker moeten maken. Het resultaat is nu bekend.

De bewoners gaven aan dat de pleinen een aangename ontmoetingsplek moeten worden met overzicht, sfeer en ruimte voor kinderen. Het Braziliëplein blijft gelijkvloers in plaats van een verhoging in het midden. Daarnaast is er meer zitruimte beschikbaar in deze variant. Voor het Lloydplein heeft ontwerp A gewonnen. De belangrijkste verschillen vergeleken met het andere ontwerp zijn een recht- in plaats van een schuin groenvlak en een dubbele schommel met uitzicht op de IJhaven als extra toevoeging naast de andere speeltoestellen.

De winnende schetsontwerpen, de verschillen tussen de twee varianten voor beide pleinen en de planning kun je zien op de projectwebsite

Lees ook
Bewoners kiezen inrichting pleinen winkelcentrum Brazilië