Home Geluiden uit Oost De marathon-podcast van 24H Oost

De marathon-podcast van 24H Oost

0

Eind oktober vond de zevende editie plaats van 24H Oost, een ontdekkingstocht door je eigen buurt. Ditmaal waren er op 58 plekken activiteiten die je gratis kon bezoeken. Geluiden uit Oost heeft er een marathon-podcast van gemaakt. We hebben zes locaties uitgekozen en onze oren te luister gelegd. Luister je mee?

9.00 uur Bar Bukowski Notes of a dirty old man

Geluiden uit Oost start haar route tijdens 24h OOST op de hoek van het Beukenplein en Oosterpark in Bar Bukowski. Het is er deze ochtend al gezellig druk met koffie drinkende en ontbijtende bezoekers. De voorbereidingen voor de Notes of a dirty old man zijn in volle gang. Die ochtend lezen oa. Nora van Arkel, Werner de Valk en Elsbet de Pauw voor uit eigen werk. Deze literaire ‘avonden’ worden georganiseerd en ‘gehost’ door Niels Leijten. Heb je het gemist, luister mee naar de podcast… Deze podcasts zijn gemaakt door Thomas Doebele en Leon Paquay, de muziek werd live gespeeld door Hillin.

.

11.00 uur Baking Lab

Wetenschap, brood bakken, experimenteren en kennis doorgeven, dat zijn de ingrediënten bij BakeryLab. Je kunt er overigens ook lekker brood of croissantjes kopen.

.Julie uit Canada doet werkervaring op in Oost en Jechaim met kinderen in de weer met wensbroodjes.

Tijdens 24H Oost konden wijkbewoners hier een wensbrood bakken en dat vervolgens bij Het Ritueel, een pop-up dependance van het Tropen-museumin de Eerste van Swindenstraat, schenken aan buurtbewoners. In deze dependance kun je tot eind november zien en ervaren wat een dagelijks ritueel is en welke verschillende verschijningsvormen deze kunnen aannemen. We spraken daarover met Lisa van den Bos van Deel je ritueel.

.

13.15 uur Loads de voorlees-express

In de shared open workspace van Loads op het Zeeburgerpad maken we kennis met een enthousiaste en getalenteerde host Daryll alias INSAYNO en dichter,schrijver Thomas Schuurman Hess die een pleidooi houden voor de voorlees-express en taalontwikkeling bij kinderen gebruikmakend van ‘spoken word’, verhalen en gedichten.

.

15.00 uur Openbare Werkplaats

Bij de openbare Werkplaats is het die middag een drukte van belang. Veel bezoekers oriënteerden zich over het cursusaanbod van OWP. Van meubelstoffering, glas-in-lood, smeden tot de kunst van het motoronderhoud.

.

16.00 uur Grafisch Werkcentrum Amsterdam

Ingeklemd en goed verscholen tussen de Praxis en AH ligt de werkplaats van GWA, Grafisch Werkcentrum Amsterdam. Op deze plek ontmoeten woorden en papier elkaar; een drukkerij vol loden en houten letters wachten op gebruik van de buurtgenoten. Druk hier je eigen poster…

.

17.00 uur BlackArchives

The Black Archives, gehuisvest op de Zeeburgerdijk boven Vereniging Ons Suriname, bevat een schat aan informatie en literatuur over de geschiedenis van slavernij en de segregatie van afstammelingen van de Afrikaanse diaspora. Tijdens deze rondleiding realiseer je je hoe slecht we eigenlijk geïnformeerd zijn over wat er zich in het verleden heeft afgespeeld en hoe dat doorwerkt in onze tijd.