Home Eten&Drinken Steun lokale ondernemers door je eigen winterse maaltijd bij elkaar te fietsen

Steun lokale ondernemers door je eigen winterse maaltijd bij elkaar te fietsen

0

Deze kerstvakantie is het extra belangrijk om gezond te blijven en lokale ondernemers te steunen. Daarom kun je gedurende de hele kerstvakantie je eigen winterse maaltijd bij elkaar te fietsen. Coronaproof, een frisse neus halen was nog nooit zo lekker en gezond. De route is op de fiets, maar ook lopend of met het ov af te leggen.

Je gaat langs verschillende lokale en gezonde ondernemers in de stadsdelen Oost en Zuidoost. Van Thull’s Deli in het Oostelijk Havengebied tot boerderij Geingenoegen in Zuidoost. Vijftig Amsterdammers krijgen de ingrediënten voor een maaltijd cadeau, mits zij natuurlijk de route afleggen.

Support your locals en blijf gezond

Juist nu is het belangrijk om lokale ondernemers te ondersteunen. Door de route af te leggen steun je de deelnemende ondernemers, wat ze goed kunnen gebruiken. Daarnaast is het voor jou de uitgelezen kans om er even, geheel coronaproof, op uit te gaan. En alle vitamines in de maaltijd zijn een enorme boost voor je gezondheid. Houd je daarbij aan de maatregelen, zorg extra goed voor elkaar en #supportyourlocals. Zo komen we allemaal geheel fit, gezond de kerstvakantie door.

Winters recept met twist van Restaurant de Kas

Speciaal voor de Smaak van Amsterdam Route hebben is een winters boerenkool recept opgesteld dat met hulp van chef Jos Timmer van restaurant de Kas een extra speciale twist krijgt. De (vegetarische) boerenkool met lokale, gezonde en lekkere extra’s is welverdiend na de route langs zeven locaties. Alle initiatieven houden zich op hun eigen manier bezig met lekker, lokaal, duurzaam en gezond eten. Van zelfgemaakte piccalilly van Amsterdamse Bodem, Hollandse aardappels en een dessert van overgebleven croissant. Noem het maar op.

De route loopt van Thull’s Deli in het Oostelijk havengebied tot kaasboerderij Gein Genoegen op het randje van Abcoude (minder dan 15 km in totaal). De route is door iedereen af te leggen, uiteraard volgens de coronamaatregelen. De route is gratis en het recept krijg je van ons. De Smaak van Amsterdam producten die verzameld worden tijdens de route kosten ongeveer 29 euro in totaal en daarvoor kun je een winters recept maken met extra’s voor vier personen.

De Smaak van Amsterdam Route is van 22 december tot en met 9 januari (kerstvakantie). Check van tevoren de website voor eventuele aangepaste openingstijden.

De Smaak van Amsterdam Route is onderdeel van Van Amsterdamse Bodem. Dit platform voor voedselinitiatieven is voor iedereen toegankelijk om samen te eten en koken. De organisatie streeft ernaar dat lekker lokaal, gezond en duurzaam voedsel aantrekkelijk en toegankelijk is.

Check www.vanamsterdamsebodem.nl