Onder de sfeervolle houten balken van de zolder van Nieuwe Keizersgracht 1A organiseert de Protestantse Kerk Amsterdam We worship avonden. Jongeren zijn de doelgroep en op de winderige avond van de schrikkeldag van 2024 zijn die in groten getale gekomen – er zijn zelfs mensen helemaal uit Goeree-Overflakkee. Oost-online was er ook bij.

Johanna Kroon | Foto’s Eddy Ellert

De hele avond wordt er samen gezongen. De melodieën zijn eenvoudig mee te zingen, en dat er muzikanten zijn en een goede zangeres helpt natuurlijk ook. De teksten, die voornamelijk gaan over het aanbidden van Jezus, worden op schermen geprojecteerd zodat iedereen kan meezingen. In het begin wordt er druk meegeklapt en meegewiegd met de muziek. Naarmate de avond vordert gaan steeds meer mensen zitten en keren in zichzelf om te bidden.

Tussen de liederen door wordt een verhaal verteld over een verslaafde vrouw die tot geloof is gekomen.

Na het muzikale gedeelte kan, wie dat maar wil, in gesprek gaan met een van de begeleiders van We worship. Als wordt uitgelegd over wat voor problemen je zoal kunt komen praten wordt duidelijk waarmee jongeren worstelen: relatieproblemen, de studie valt tegen, geen echte vrienden, trammelant met of tussen de ouders, of geen hoop meer door wat voor situatie dan ook.

De We worship avond is iedere laatste donderdagavond van de maand, van 20.00 tot 22.00 uur.