Alles is nieuw en spannend. De contacten die ze via de sociale media opdoen, een website, de eerste woning op Funda, de verwachtingen als de telefoon gaat. Begin januari openenden Lara Kok (30) en Susan Bosma (33) hun makelaarskantoor in de Galvanistraat.

Peter Ebenau

Met een trotse glimlach verhaalt Susan Bosma dat, nadat ze zich nog maar net op sociale media aangemeld hadden, er snel daarna een makelaar uit het zuiden van het land contact opnam en hen vervolgens een klant doorgaf, die een woning in Amsterdam zocht. En dat ze de klant met succes snel tevreden hebben kunnen stellen. Twee dagen later stond de aanvraag op de rails.

Lara en Susan hebben een jaar of acht hun deels collegiale ervaringen bij diverse makelaardijen opgedaan. Op een gegeven moment kwamen ze elkaar weer tegen en de tijd bleek rijp voor een zelfstandige stap voorwaarts in de makelaardij.

Vol vertrouwen zijn ze begonnen met het voortzetten van hun werk, maar nu onder eigen verantwoordelijkheid. Ze maken soms lange dagen, maar beiden stralen het plezier uit wat ze er in beleven. Dat kan bij een taxatie van een pand zijn, een geschikte woning aanbevelen voor de zoekende klant, of een huurproces begeleiden. Ze vinden dat hun insteek anders is dan bij hun voormalige werkgevers mogelijk was. Er is meer ruimte voor het gevoel, de emotie die er bij een huis komt kijken en dat vanzelfsprekend in combinatie met de beste deal voor hun klant.

De dames werken grondig. Ze willen alle ins en outs kennen van een huis. Van de kelder tot de nok. De klant moet het volle vertrouwen in hen kunnen stellen. Aan Lara en Susan met hun transparante werkwijze zal het niet liggen.

Het kantoor op de hoek van het Voltaplein en Galvanistraat is een veelbelovende warme werkruimte met een belendende spreekkamer op een mooie plek. Het is als ‘à la Maison’. De eerste aankleding daarvan is geparkeerd. Net als het Voltaplein kijkt het ietwat verlangend uit naar de lente: zonniger, groener en rijper. De dames verwachten dat tegen die tijd ook hun openingsfeestje zal zijn. Als de deuren echt open kunnen.

Check www.lamaison.nl