Home Overzicht De Vrijheid: 140 sociale huurwoningen in Bajes Kwartier

De Vrijheid: 140 sociale huurwoningen in Bajes Kwartier

0

In het Bajes Kwartier komen 140 sociale huurwoningen. Met de bouw van appartementencomplex De Vrijheid in de nieuwe stadswijk, wordt invulling gegeven aan de groeiende vraag naar gezonde, betaalbare en passende appartementen. De Vrijheid telt veertien bouwlagen en biedt plaats aan sociale huurappartementen met een vloeroppervlak van ongeveer 48 m2 tot 80 m2.

Het gebouw en is ontworpen rondom een groot atrium dat ruimte geeft aan ontmoeting en sociale verbinding. Ook komt hier een groene binnentuin. De Vrijheid wordt voorzien van twee groene dakterrassen en alle appartementen krijgen een eigen buitenruimte. Hier komen binnen en buiten, urban en groen, samen. Bijzonder detail: een aantal originele elementen van de Bijlmer Bajes krijgen een plek in het ontwerp van dit gebouw. Op de begane grond van het appartementencomplex zijn een fietsenstalling en een commerciële ruimte opgenomen.

Het doel is om de impact van het Bajes Kwartier op het klimaat tot nul terug te brengen. Hier sluit het appartementencomplex De Vrijheid naadloos op aan. De appartementen worden verwarmd door een WKO-installatie. Voor de opwekking van elektriciteit worden pv-panelen op het dak geplaatst.

De Alliantie selecteerde ontwikkelende bouwer Trebbe als bouwteampartner. Naar verwachting start Trebbe de bouw van De Vrijheid in het derde kwartaal van 2022. Als alles volgens planning verloopt dan levert Trebbe De Vrijheid eind 2023 op.