Home Overzicht De Zaak Shell, actueler dan ooit

De Zaak Shell, actueler dan ooit

0

Acteur Jaap Spijkers wordt op donderdag 8 oktober in de talkshow Dwars door Oost in de Jungle geïnterviewd over De Zaak Shell. In de kranten wordt de vraag gesteld wat er overblijft van de oliegigant van weleer nu 10 procent van alle banen binnen Shell op de tocht staan. Aan de andere kant staat Shell op nummer één als meest favoriete werkgever waar ambitieus Nederland het liefst werkt.

In de voorstelling komen de belangrijkste stemmen uit het klimaatdebat samen. Aanleiding is de rechtszaak die de NGO Milieudefensie aanspant tegen Shell. Inzet van de zaak: Shell dwingen hun bedrijfsvoering radicaal te veranderen. Het verweer van Shell? Niet wij, maar de consument moet veranderen.

Heeft Shell een punt? Is de consument echt vrij? Of moet de overheid meer doen? Het doel van de theatervoorstelling is het publiek een ultiem pleidooi geven, zodat iedereen zijn of haar eigen rol in het klimaatdebat beter kan begrijpen en beter kan spelen.

Jaap Spijkers woont in Oost, studeerde in 1988 af aan de Toneelschool in Arnhem en is acteur bij het Nationale Toneel. Hij houdt in de voorstelling een monoloog gebaseerd op uitspraken van de huidige en voormalige CEO’s van Shell. Daarnaast komen monologen van de consument, de overheid en de burger aan bod. We kijken uit naar een interessant interview over de voorstelling en de rol van Jaap daarin op 8 oktober.

Dwars door Oost in de Jungle op donderdag 8 oktober in Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Meer informatie over de voorstellingen en tickets in Frascati eind oktober en begin november op www.frascatitheater.nl. Daarna gaat De Zaak Shell op tournee in Nederland en België.