Home Lezen en schrijven Debuutroman van Lucia van den Brink genomineerd voor Hebban Debuutprijs

Debuutroman van Lucia van den Brink genomineerd voor Hebban Debuutprijs

0

Niemand zoals hij is een roman over de zoektocht van een kleinkind naar haar opa. De debuutroman van Lucia van den Brink is genomineerd voor de Hebban Debuutprijs. Zij schreef een gedeelte van het boek op het Zeeburgereiland.

De roman gaat over Renke en haar opa Pieter. Als ze haar baan verliest, reist ze hem achterna om hem alsnog te leren kennen. Haar opa is naar Japan vertrokken nadat bij hem ALS geconstateerd is. Niemand zoals hij is een boek over de vraag of je iemand kunt leren kennen zonder hem te ontmoeten en het omgaan met verlies. Een reactie van de jury: Niet alleen vlot en aangenaam om lezen, maar ook heerlijk beeldend en vol gevoel. Lucia kan zo goed de gedachten en gevoelens van haar hoofdpersonen overbrengen.

De andere genomineerde boeken zijn: Viktor van Judith Fanto, Draaidagen van Bianca Boer, Lichter dan ik van Dido Michielsen en Confettiregen van Splinter Chabot.

Hebban is de grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. Meer dan honderd lezers van de lezerswebsite hebben de boeken in de shortlist gekozen. In september wordt de winnaar bekend gemaakt.