Home Groen Deel paviljoen na afloop Floriade naar Strandeiland IJburg

Deel paviljoen na afloop Floriade naar Strandeiland IJburg

0
Foto Floriade Amsterdam Almere.

Almere en Amsterdam gaan samen één paviljoen bouwen op de Floriade in Almere. Dat meldt Omroep Flevoland. Het gaat om een tijdelijk gebouw dat na afloop van het evenement in 2022 in tweeën wordt gesplitst. Eén deel komt dan te staan in Almere Pampus en het andere deel op Strandeiland in IJburg.

Tijdens de Floriade staat het paviljoen aan het centrale ontmoetingsplein, waar alle grote festiviteiten plaatsvinden. Het thema van het gebouw wordt ‘De stem van de Natuur in stedelijke ontwikkeling.’ De gemeente Almere neemt aan dat bezoekers worden gestimuleerd om ‘Nieuwe innovatieve oplossingen te bedenken en actie te ondernemen om bijvoorbeeld thuis na afloop van het evenement de biodiversiteit in de nabije omgeving te vergroten.’

Amsterdam besloot al in 2015 haar naam te verbinden aan het evenement in Almere. De naam van de hoofdstad staat in het logo en in officiële uitingen zelfs voor die van Almere. Er wordt gesproken over de Floriade Amsterdam-Almere.

Amsterdam betaalt mee aan de Floriade. Voor het het paviljoen en alle projecten daaromheen gaat het om 1,1 miljoen euro. Het Amsterdamse stadsbestuur benadrukte in een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad dat de stad geen risico draagt voor de exploitatie van het evenement. Almere trekt 1 miljoen uit voor het paviljoen.