Home Overzicht Deelnemers gezocht voor kunst voor je brein

Deelnemers gezocht voor kunst voor je brein

0

Je houdt je brein gezond door het te prikkelen met kunst en cultuur. Als je met je handen bezig bent, kun je je beter concentreren, het heeft een positief effect op je motoriek en je slaap. Het Odensehuis zoekt deelnemers voor het programma Kunst voor je brein. Ook als je niet artistiek bent, kun je deelnemen. Het programma is bestemd voor mensen met beginnende dementie, hun mantelzorgers en mensen uit hun omgeving.

Mensen met dementie en hun mantelzorgers lopen tegen verschillende knelpunten aan. Ondanks de professionele hulp worden mantelzorgers te zwaar belast, vaak ontbreekt informatie en er is geen perspectief op genezing. Het Odensehuis is een inloop- en ontmoetingscentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het is in 2000 opgezet in de Deense stad Odense. In een ongedwongen sfeer wordt advies en informatie geboden. In 2008 werd het eerste huis in Amsterdam geopend. Om deel te nemen is geen diagnose, indicatie of doorverwijzing nodig.

Het programma start op 11 juli. Iedere week komen op maandag van 10.00 tot 14.00 uur de deelnemers samen bij Atelier Koch. Robert Kochplantsoen 19. Na de koffie legt de docent uit wat er mogelijk is. Soms geeft hij een opdracht, maar: niets moet!

Wil je je aanmelden? Heb je vragen? Neem contact op Michelle van Iersel, coördinator Odensehuis Oost, [email protected] of bel 06 3851 1907.