Home BoekvandeWeek Diane Setterfield: ‘Er was eens een rivier’

Diane Setterfield: ‘Er was eens een rivier’

1

38 Dit prachtige boek las ik tijdens mijn vakantie en al was ik op een van de Waddeneilanden ik waande mij al lezend zittend aan The Theems in Oxford.

Op een stormachtige avond in het Victoriaanse Engeland, in een oude herberg aan de Theems, vertellen de vaste klanten elkaar verhalen om de tijd te doden wanneer de deur openzwaait en er een gewonde vreemdeling op de drempel staat. In zijn armen houdt hij het levenloze lichaam van een klein kind.
Uren later beweegt het meisje, ze ademt diep in, en keert terug naar de levenden. Een wonder? Tovenarij? Of kan de wetenschap een verklaring bieden? Voor het mysterie opgehelderd kan worden, verspreiden de verhalen zich door de herberg en langs de rivier, door iedere verteller en luisteraar opnieuw vormgegeven. Een van de verhalen gaat over de oude veerman die verschijnt aan iedereen die op de rivier in de problemen komt. Maar is iets ooit zomaar een verhaal in herberg De Zwaan?

Diane Setterfield is een Britse auteur die in 2006 debuteerde met de roman The Thirteenth Tale en daar vele prijzen mee in de wacht sleepte. Het boek werd ook verfilmd. Er was eens een rivier is haar derde roman.

Er was eens een rivier is een schitterende roman over het vertellen van verhalen, vol spanning, romantiek en folklore, waarin wetenschap, magie en mythe samenkomen.

_____

Er was eens een rivier is geschreven door Diane Setterfield
vertaald door Miebeth van Horn
verschenen bij Uitgeverij Orlando
Lisa Fase
is boekverkoper bij Java Bookshop, Javastraat 145

1 REACTIE