Het Bredewegfestival opent dit jaar op zondag 21 april  met Poëzie onder de lampenkap in een intieme setting in de Hofkerk op het Linnaeushof. Dichters lezen voor uit eigen werk. Luister naar Isa Altink, Ineke Roberta Riem, Miek Smilde, Justus van Oel, Marcella Verberne en Benjamin De Roover. Onder het genot van een kop koffie of thee, of een glas rood of wit, of water, zo je wilt.

Bij zonsondergang om 20.45 uur opent Tim Zeedijk, directeur van het Huygens Museum in Voorburg het programma met een kort gedicht. En als je tenslotte gegrepen bent door het werk van een of meer dichters, is het goed te weten dat op de avond Linnaeus Boekhandel aanwezig is met prachtige poëziebundels.

Deze dichters kun je verwachten

Isa Altink (1994) studeerde filosofie, literatuurwetenschap en aan de Schrijversvakschool. Gedichten van haar verschenen in Het Liegend Konijn en Terras en werden genomineerd voor de Turing Gedichtenwedstrijd en Melopee Poëzieprijs. Ze droeg voor op verschillende podia en festivals en werkt momenteel als freelance redacteur en schrijfcoach.
www.isa-altink.nl

Ineke Roberta Riem (1980) is schrijver, dichter en docent aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Haar debuutroman Zeven pogingen om een geliefde te wekken (2013) werd bekroond met de Bronzen Uil en de Dioraphte Literatuurprijs. Ze schreef twee dichtbundels die goed werden ontvangen: Alle zeeën zijn geduldig (2015) en Fantasii (2021). Met het gedicht “Pegasus in galop” won ze in 2021 de Vlaamse Melopee Poëzieprijs.
www.inekeriem.nl

Miek Smilde (1966) publiceerde in september 2022 haar dichtbundel De dingen bij de Arbeiderspers, de opvolger van De Achterkant van Juni uit 2016. Naast poëzie schreef ze de romans Dorsmans dood (2019) en Gloria in excelsis Deo (2013) en het non-fictie boek Raarhoek (2011) over de na-oorlogse geschiedenis van de psychiatrie.
www.mieksmilde.nl
 
Justus van Oel (1960) is trots op (bijna) alles wat hij maakt. Hij heeft een indrukwekkende carrière achter de rug als cabaretier, columnist, schrijver voor theater, radio en tv. Ook schreef hij twee kinderboeken. Hij doet nu wat hij werkelijk wil en poëzie staat daarbij centraal. “Wie niet kan delen zal nooit kunnen vermenigvuldigen”.
www.justusvanoel.nl

Marcelle Verberne (1960) is fotograaf van landschappen van dichtbij en verder weg. En ze schrijft verhalen en gedichten, die werden gepubliceerd in De Revisor en Het Liegend Konijn. Ze werkt nu aan Kijken zonder hoofd, essays en foto’s over de betekenis van het landschap. En aan De achterkant der dingen – een serie gedichten en foto’s gebaseerd op een verblijf in een familiehuis van vier generaties in Tsjechië.
www.marcelleverberne.com

Benjamin De Roover (1996) is dichter. Hij studeerde in Gent en was jarenlang betrokken bij Auw La, een studentenvereniging voor poëzie en spoken word. Gedichten van hem verschenen onder meer in SamplekanonKluger HansDeus Ex Machina en Het Liegend Konijn. Hij is redacteur bij tijdschrift nY en werkt als boekhandelaar.

Meer over het Bredewegfestival op www.bredewegfestival.nl