Home Overzicht Directie-team Pakhuis de Zwijger op non-actief

Directie-team Pakhuis de Zwijger op non-actief

0

Het directieteam van Pakhuis de Zwijger is naar aanleiding van een artikel in Het Parool teruggetreden. De raad van toezicht van het debatcentrum stelt een onderzoek in naar de veiligheid op de werkvloer. De raad van toezicht wil ruimte scheppen voor het onderzoek en alle medewerkers de kans geven in deze periode onbelast door te gaan met hun werk.

Het Parool deed de afgelopen maanden onderzoek naar de bedrijfscultuur bij Pakhuis de Zwijger. De krant sprak met 33 oud-werknemers. 28 daarvan bevestigen regelmatige woede-uitbarstingen van directeur Egbert Fransen en achttien van hen zeggen vanwege de onveilige werksfeer te zijn vertrokken. Ook spreken de achttien oud-medewerkers van een angstcultuur.

De tweekoppige directie van Pakhuis de Zwijger bestaat uit directeur Egbert Fransen en zijn echtgenote Hester Tiggeloven adjunct-directeur. Tot ruim twee jaar geleden was Tiggeloven de interne vertrouwenspersoon, waardoor werknemers het gevoel hadden niet met hun klachten bij haar terecht te kunnen.

Pakhuis de Zwijger ontvangt van de gemeente jaarlijks een subsidie van 450.000 euro.