Home Overzicht Dit weekend gaan 253 teams uit Oost de strijd aan in de...

Dit weekend gaan 253 teams uit Oost de strijd aan in de voorjaarscompetitie

0

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt. Dit weekend gaan 253 teams uit Oost de strijd aan in de voorjaarscompetitie. De meeste teams levert Tennisvereniging Tiebreakers bij het Flevopark met 63 teams, gevolgd door Tennisclub IJburg met 54 teams. De Meer Tennis gelegen op sportpark Drieburg speelt met 37 teams mee en de twee verenigingen op sportpark Middenmeer, VVGA en studentenvereniging Chip en Charge doen allebei mee met 36 teams.

Arie Martijn Schenk

De kleinere verenigingen TV Linnaeushof en Plantage Speelt Tennis (PST) spelen met respectievelijk met 14 en 13 teams mee. De landelijke tennisbond KNLTB organiseert de tenniscompetitie met meer 30.000 teams met zeven speeldagen in de maanden april en mei.

De teams van de verschillende verenigingen in Oost spelen zowel senioren als voor de jeugd, op iedere dag van de week. Voor veel tennissers de leukste periode in het tennisseizoen. Naast het wedstrijdelement heeft competitie spelen nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid op tennisverenigingen in Oost. De hoogst spelende teams zijn: Heren 1 en Gemengd 1 van TV Tiebreakers, zij spelen hoofdklasse op zondag. Het eerste heren team van de studenten van Chip en Charge  en het eerste gemengde team van VVGA speelt spelen topklasse op zaterdag.

Naast de tenniscompetitie start ook de Padelcompetitie, vanuit Oost doet Chip en Charge met 5 teams mee. Genoeg te zien de komende zeven weken op de tennis- en padelbanen in Oost.