Home Overzicht Documentaire My Pride met queer-verhalen uit Oost op IBTV

Documentaire My Pride met queer-verhalen uit Oost op IBTV

0

Afgelopen weekend is Pride Amsterdam begonnen. Indische Buurt TV haakt daar op donderdag 5 augustus op in met de première van de documentaire My Pride met queer-verhalen uit Oost. Het is een Amsterdams tijdsbeeld waarin onverbloemd wordt gepraat over wat vaak nog verborgen blijft. Naast de documentaire is er ook de live talkshow My Pride.

In de documentaire My Pride zijn vier Amsterdammers aan het woord over gender en seksualiteit anno 2021. Ze geven een inkijkje in hun werk en privéleven in relatie tot hun geaardheid: waar lagen of liggen grenzen? Waar trokken anderen grenzen voor hen? Met welke dilemma’s hebben zijn te maken? Wat betekent de Pride voor hen?

In de live Talkshow My Pride praten ervaringsdeskundigen en prominente gasten over haatincidenten gerelateerd aan seksuele geaardheid. Hoe zinnig is het om daarbij over ‘schuld’ te spreken? Verder wordt de vraag gesteld of de Pride preken voor eigen parochie is. En kan kunst kunst helpen bij de emancipatie van de LHBTQI+ gemeenschap? Gasten zijn onder andere Yvo Manuel Diaz van TransAmsterdam, Peter Brouwer, auteur van ‘Het Oog van de Kraanvogel’ en Beyonge van Veilige Haven.

IBTV op 5 augustus 15.30 uur met de première van de documentaire My Pride. Om 16.00 uur de live Talkshow My Pride
Herhaling om 19.00 uur. Te zien via livestream op facebook | ibtv.nl