Home Overzicht Doe mee! Maak van je straat een huiskamer

Doe mee! Maak van je straat een huiskamer

0

Kom in contact met je buren. Zet een bankje op je stoep, nodig je buren uit en organiseer iets leuks. Een buurtbankje is het hele jaar beschikbaar, maar een paar dagen in het jaar wordt gevierd dat ze er staan. Op 12 september is zo’n BuurtBankjesDag, dan wordt de stoep omgetoverd tot huiskamer.

Informeel contact tussen buurtbewoners vindt vooral plaats in de ruimte tussen de voordeur en de straat. 84 procent van de mensen die de stoep gebruikt als verlengstuk van hun huis heeft een sterkere band met hun buren, zo blijkt uit onderzoek. BuurtBankjes moedigt bewoners aan om de publieke ruimte voor hun huis in te richten als permanente ontmoetingsplaats. Zo wordt de sociale cohesie versterkt, die het afgelopen jaar door corona een knauw heeft gekregen.

In vijf gemakkelijke stappen doe je mee. Meld je aan bij BuurtBankjes. Zet op 12 september de bank klaar en maak iets lekkers. Organiseer een activiteit, bijvoorbeeld knikkeren, pannenkoeken bakken of salsadansen. Een goed gesprek voeren kan natuurlijk ook. En het belangrijkste: nodig je buren uit. Houd de sociale media in de gaten.

De eerste vijftig aanmeldingen krijgen een box met handige, inspirerende tips en een verrassing.

https://vimeo.com/579870397