Home Overzicht Doka biedt jonge producers cursus muziekproductie

Doka biedt jonge producers cursus muziekproductie

0
Soundbar Doka in het Volkshotel

Tien avonden lang wordt soundbar Doka in de kelder van het Volkshotel aan de Wibautstraat getransformeerd tot een muziekproductie studio. Tijdens een tiendelig programma krijgt een nieuwe lichting producers de mogelijkheid om alles te leren over (elektronische) muziekproductie, opnemen, mixen en live optreden. Zo worden zij goed voorbereid voor het moment dat de Amsterdamse clubs weer open mogen.

De cursus is ingericht voor deelnemers op beginnend en gemiddeld niveau. Tijdens de sessies is er veel ruimte om praktijkervaring op te doen, en zowel te leren produceren met Ableton Live als met hardware instrumenten. Daarnaast krijgen deelnemers speciale coaching sessies met producers uit de Broedplaats VKG studio (die net als Doka gevestigd zijn in de kelder van Volkshotel) zoals onder andere San Proper, Masalo & Kamma, Cinnaman, Darling, Tracey, Lauhaus en Marco Spaventi.

De cursus wordt gegeven door Doka associé Julien Chaptal, die meer dan 15 jaar ervaring heeft als muziekproductie leraar. Julien: ‘Na vijftien jaar lesgeven in Ableton Live en muziekproductie, heb ik gemerkt dat studenten het meeste leren door te jammen en samen te werken met anderen in de studio en klassikaal verband. Doka is wat dat betreft de perfecte locatie voor productie- en luistersessies. Ik streef ernaar om de ruimte volledig te benutten en om bij iedereen de meest creatieve ideeën naar boven te halen.’

Aan het einde van de cursus wordt er een uitvoering georganiseerd waar de muziek live wordt gepresenteerd in Doka. De cursus en het afsluitende event gaan alleen door als de maatregelen het toelaten.

Check volkshotel.nl