Home Overzicht Doka in Volkshotel verbouwd tot soundbar en lanceert drie nieuwe concepten

Doka in Volkshotel verbouwd tot soundbar en lanceert drie nieuwe concepten

0

Doka, de cocktailbar van Volkshotel in de Wibautstraat, is verbouwd tot soundbar. Doka is hiermee een ondergrondse en intieme plek waar de nacht, muziek en andere vormen van cultuur samenkomen.

Na de verbouwing is Doka nog meer de huiskamer en het verlengstuk van de makers die zich bevinden in de studio’s van Volkshotel. Hierdoor wordt de samenwerking tussen Doka en de in het Volkshotel gevestigde Broedplaats VKG nog sterker en presenteren zij samen een programma vol muziek, cultuur en creativiteit. Door de maximale capaciteit van 150 bezoekers en het nieuwe high-end geluidsysteem is Doka nu een plek waar alles om de (muzikale) beleving draait.

Ook in het programma van Doka gaat veel veranderen. Het nachtprogramma is vanaf oktober omgedoopt tot Doka Studio. Op vrijdagen en zaterdagen worden ‘selectors & diggers’ uitgenodigd om compromisloze sets te draaien. Door de gelimiteerde capaciteit hoeven DJ’s & selectors zich niet bezig te houden met het in beweging houden van honderden dansers, maar kunnen zij de diepte van hun platenkast tentoonstellen. Muzikaal laat Doka Studio zich het best omschrijven warm, organisch, eigentijds en eigenzinnig. De kwaliteit van het geluid belangrijker dan het volume.

Maandelijks opent Doka Studio ook overdag op zondag haar deuren voor daytime party’s van 13.00 tot 23.00 uur. Hiervoor wordt samengewerkt met Broedplaats VKG, gevestigd in Volkshotel, die draait op experiment en om creativiteit. In de kelder van de broedplaats betrekken veel Amsterdamse artiesten studio-ruimte. Samen met deze makers stelt Doka line-ups samen en creëert een plek waar ultieme muzikale vrijheid geldt.

Een goed voorbeeld van de samenwerking tussen Doka Studio en Broedplaats VKG is de daytime party op zondag 20 oktober tijdens Amsterdam Dance Event. Tijdens deze matinee presenteren Amsterdamse DJ’s / producers Kamma & Masalo – die beiden studioruimte betrekken in Broedplaats VKG – hun concept ‘Brighter Days’. Van 13.00 tot 23.00 uur passeren er verschillende DJ’s de revue, van de legende uit New York DJ SPINNA tot Nederlandse selectors Margie en Nevill Mitchell, en een hele unieke ‘special guest’ uit Amsterdam.

Naast het DJ programma Doka Live biedt Doka ook ruimte voor live-muziek. Met Doka Live is het idee ontstaan om zowel de VKG Broedplaats-muzikanten en bands als andere lokale acts een podium in Amsterdam te bieden. Doka Live wordt de plek waar je op een intieme manier kennis kan maken met nieuwe interessante alternatieve acts die je niet zo snel ergens anders tegenkomt. Doka Culture is de laatste pijler van het programma van de soundbar. Tijdens deze avonden wordt het publiek geprikkeld met een breed programma bestaande uit disciplines en onderwerpen als theater, literatuur, spoken-word, technologie en maatschappij.