Home Overzicht Drukte op rode loper bij Carre voor The Book of Mormon

Drukte op rode loper bij Carre voor The Book of Mormon

0

The Book of Mormon, de langverwachte Broadwayhit ging in Koninklijk Theater Carré groots in première. Veel enthousiaste BN’ers en andere genodigden betraden de lange rode loper langs de Amstel. Voor de ingang van Carré verschenen gisteren o.a. Claudia de Breij, Tom Egbers, Birgit Schuurman, Jelka van Houten, Sophie Hilbrand, Victoria Koblenko, Monique van de Ven, Bart Splinter Chabot en vele anderen.

Het is voor het eerst sinds de wereldpremière op Broadway in 2011 dat de The Book of Mormon buiten een Engelstalig land (in originele versie) te zien is. De originele Broadway cast mocht gisteren een bruisend applaus van een uitzinnig publiek in ontvangst nemen na de voorstelling.  The Book of Mormon volgt twee mormoonse jongens die op een zendingsmissie naar Afrika worden gestuurd, ver weg van hun thuis in Salt Lake City.

Wereldwijd succes
Sinds de wereldpremière in maart 2011 in het Eugene O’Neill Theatre in New York, waar het negen Tony® Awards won waaronder die voor beste musical, werd The Book of Mormon in drie continenten opgevoerd en heeft sindsdien al meer dan dertig internationale onderscheidingen op haar naam staan. De musical heeft alle kaartverkooprecords verbroken in New York, Londen, Melbourne en Sydney. De musical is tot en met zondag 27 oktober te zien is in Koninklijk Theater Carré.