Home Kunst Light Festival verkent dit jaar het Oostelijk deel van het Centrum

Light Festival verkent dit jaar het Oostelijk deel van het Centrum

0

‘Ontregeling’ staat centraal bij het Amsterdam Light Festival dat eind november van start gaat. Geheel in lijn met het thema Disrupt! is er dit jaar een compleet nieuwe route. Daarmee wordt afgeweken van de traditionele route over de Herengracht. De tentoonstelling is straks te zien op Oosterdok, Oudeschans, Amstel, Nieuwe Keizersgracht, Plantage Muidergracht, Entrepotdok. Deze route verkent daarmee het oostelijk deel van het centrum.

De eenentwintig kunstenaars die zijn geselecteerd voor de achtste editie van de tentoonstelling hebben het thema Disrupt! op allerlei manieren geïnterpreteerd. Sommige installaties vormen speelse interventies in het straatbeeld, terwijl andere kunstenaars met hun lichtkunstwerk de bestaande architectuur in de stad transformeren en je er met een nieuwe blik naar laten kijken.

Amsterdam Light Festival, één van de meest toonaangevende lichtkunstfestivals, vindt plaats van 28 november tot en met 19 januari. De 53 dagen durende tentoonstelling bestaat uit ongeveer twintig kunstwerken en vijf stadsverhalen. Dagelijks zullen de lichtkunstwerken van 17.00 tot 23.00 uur uur zijn verlicht.