Home Overzicht Drukte verwacht bij stadsloket voor paspoorten en rijbewijzen

Drukte verwacht bij stadsloket voor paspoorten en rijbewijzen

0

Na Pinksteren kun je weer zonder afspraak terecht bij het Stadsloket voor het aanvragen van een rijbewijs, ID-kaart of paspoort. Tijdens de corona-epidemie duurde het weken voordat je er terecht kon.  De gemeente verwacht een toestroom die twee keer zo groot is als normaal. Vooral in de eerste week zullen de wachttijden lang zijn.

Sinds corona kon je een paspoort en rijbewijs alleen op afspraak aanvragen. Dat was alleen digitaal of telefonisch mogelijk. Daarom zullen veel mensen de vervanging van hun verlopen paspoort of rijbewijs hebben uitgesteld tot het moment dat ze weer zonder afspraak terecht kunnen bij het Stadsloket.

Vanaf 7 juni kun je weer terecht bij het Stadsloket. Het zal dan druk zijn en de wachttijden lang. Daarna zal de wachttijd korter worden, is de verwachting. Online kun je zien waar en wanneer het druk is, zodat je lange rijen kunt vermijden

Door corona en griep was er bij de Stadsloketten extra verzuim. Bovendien maakte de krappe arbeidsmarkt het lastig om extra personeel te werven. Inmiddels zijn voor de Stadsloketten 26 medewerkers aangetrokken. Voor mensen die erin slaagden om een afspraak voor reisdocumenten te maken, is de wachttijd teruggelopen van gemiddeld 22 dagen in maart tot 10 dagen in mei.