IJshockey | Net als vorige week hadden de Tigers dit weekend een volle agenda, al kon het team met de nummers zes en dertien in de competitie als tegenstanders betrekkelijk rustig aan doen. Zaterdag bezochten de Tigers de Dragons in Utrecht. Zondag waren de Zoetermeer Panters te gast.

Lewis Daniels

De Tigers hebben gezelschap in Utrecht, op de tribune zit flink wat Amsterdamse aanhang. Over de uitslag is geen twijfel, vraag is alleen met welke cijfers de Tigers gaan winnen. In de vierde minuut begint de machine te draaien, 0-1. Het tweede punt volgt na een face-off in het Utrechts doelgebied. Voor de rust loopt de stand uit naar 0-4.

De Dragons verschijnen aan het begin van de tweede periode ook op het scorebord, 1-4. Acht minuten later en bijna halverwege de wedstrijd valt de beurt weer aan de Tigers, 1-5. Door het Amsterdamse overwicht is de partij weinig spannend. Meest enerverende moment is waarschijnlijk het opstootje tussen een Dragon en Tiger vlak voor de tweede rust.

De laatste twintig minuten van de avond komen overeen met de voorgaande periodes. Amsterdam pakt nog vier goals mee en gaat met 1-9 winst naar huis. Zonder slordigheidsfoutjes hadden er misschien meer punten in gezeten, het blijft een stand om tevreden over te zijn.

Vooraf stond vast dat de Tigers weinig weerstand zouden krijgen van de Zoetermeer Panters, de hekkensluiter van de competitie. Sommige aanhangers van Amsterdam zijn daarom een beetje teleurgesteld dat de eerste periode met 3-0 eindigt. Voornaamste reden hiervan is dat veel doelschoten van Tigers steeds net niet raak zijn. In de tweede periode lijkt het veld nog steeds klein bemeten omdat de wedstrijd zich voornamelijk afspeelt in het thuisvak van de gasten. Gestaag lopen de Tigers uit naar 9-0 voorsprong op het kansloze Zoetermeer.

Tijdens de derde periode zitten de Tigers nog rianter in het zadel. Donny Pohlman voltooit zijn hattrick, waar hij in de eerste en tweede periode al naartoe werkte. Ook Petr Novák slaat deze avond drie keer toe. De teller loopt uit naar 16-0. Als niemand het nog verwacht, de Panters zelf ook niet, weet Zoetermeer in de 57e minuut tijdens een powerplay toch eenmaal scoren. Voor de Panters is de eer gered, Amsterdam is terug op de eerste plek die ze vorige week door het verlies van Groningen even kwijt waren.

De Tigers spelen zaterdag 21 januari thuis tegen de Dordrecht Lions.

Wedstrijd terugkijken?