Home Overzicht Dubbele winst voor Tigers

Dubbele winst voor Tigers

0

Het U19-team van Amsterdam kwam tijdens hun eerste wedstrijd van 2020 niet echt op gang in eigen huis. Ze herpakten zichzelf in de uitgestelde uitwedstrijd tegen Enschede en deden de avond daarop ook goede zaken in Eindhoven.

 Lewis Daniels

IJshockey

Enschede Lions vs
Amsterdam Tigers
1-10

Eindhoven Kemphanen vs
Amsterdam Tigers
3-7

Hoewel de kans klein is dat de laag geplaatste Enschede Lions de Tigers zullen verslaan, hoopt Amsterdam de schade te beperken. Net als het eerste team kampen ze met een spelerstekort. Ze komen met slechts elf man naar Enschede. Met maar twee lijnen hebben de Tigers meer shifts en kortere rustpauzes. Ze spelen de puck vaker rond om het langer vol te houden en krachten te sparen voor de wedstrijd tegen Eindhoven de volgende dag. Van deze ploeg valt meer tegenstand te verwachten.

De Amsterdamse aanpak werkt en levert ruime winst op. De eerste goal valt na ruim acht minuten spelen. Malachy Conghaile krijgt een assist van Zaran Zaitsoff, 0-1. Krijn Nolet schaatst kort daarop alleen naar het Liondoel, 0-2. Vijf minuten later valt de beurt aan Noah Smits, 0-3. In het begin van de tweede periode zet Zaran Zaitsoff met hulp van Malachy Conghaile en Krijn Nolet de Tigers op 0-4. Conghaile geeft Mark Gasseling de voorzet voor de 0-5 en helpt even later Robel Veltheer op weg, 0-6. Rick van den Hijsen arriveert in het aanvalsvak en neemt de assist van Pascal Sitsen aan, 0-7. Mark Gasseling slaat voor de tweede keer toe als Robel Veltheer de puck naar hem speelt, 0-8.

Dat één van de spelers onwel wordt en niet deelneemt aan de derde periode verandert niets aan het Amsterdamse overwicht in Twente. Integendeel, via Mark Gasseling en Noah Smits komt de puck bij Laurence Bos: 0-9. Na ruim vijftig minuten spel weten de Lions een keer te scoren. Noah Smits besluit met assists van Krijn Nolet en Rick van den Huijsen de avond, 1-10. Een prachtige uitslag en sterke comeback na het zwakke begin van het nieuwe jaar.

De snelle en mooi gespeelde wedstrijd in Eindhoven verloopt eveneens voorspoedig. Noah Smits baant zich halverwege de eerste periode tijdens een powerplay met assists van Pascal Sitsen en Rick van den Huijssen een weg naar het doel van de Kemphanen, 0-1. De Kemphanen doen het vooral goed op de strafbank, maar niet veel later scoort Danté Bruno met assists van Devon van Tuijl en Ricardo Lucassen het eerste punt voor Eindhoven, 1-1.

Pascal Sitsen zet in de achtentwintigste minuut Amsterdam weer op voorsprong, 1-2. De assist is van Rick van den Huijssen, die met hulp van Krijn Nolet en Zebediah Oware de volgende treffer maakt, 1-3. Van den Huijssen blijft nog even in de buurt, dertien seconden later staat het 1-4. Billy Grapperhaus geeft niet veel later Pascal Sitsen gelegenheid de Tigers nog verder te laten uitlopen, 1-5. Thibault Tieke laat met een voorzet van Vinnie Russo de Kemphanen iets terugkomen, 2-5.

Anders dan in de vorige twee verschijnt in de derde periode Eindhoven als eerste op het scorebord. Devon van Tuijl spint garen met de assists van Ricardo Lucassen en Rowdy Berendsen, 3-5. Ruim een minuut later laat Pascal Sitsen met assists van Billy Grapperhaus en Laurence Bos voor derde keer van zich horen, 3-6. Het is zijn tweede hattrick dit seizoen.

Het agressieve spel van de inmiddels driftige Kemphanen levert Eindhoven tijdstraffen en geen punten op. Tijdens de laatste powerplay van de avond sluit Lars Kan vijftien seconden voor het eindsignaal met een assist van Noah Smits de avond af voor Amsterdam, 3-7.

De eerste trainingen in 2020 van Ondrej Kratky deden de Tigers goed. De spieren zijn weer soepel en de schaatsen geslepen. De snelheid is terug. Zaterdag 18 januari spelen de Tigers om 18.15 uur thuis tegen de Dordrecht Lions.

 Check www.amsteltijgers.nl