Home Overzicht Snoeiharde gitaren en heavy breakdowns in Q-Factory

Snoeiharde gitaren en heavy breakdowns in Q-Factory

0

De metalliefhebber kan de komende tijd zijn hart ophalen in Q-Factory. Vortig jaar heeft Q-Factory metalgiganten als Jinjer, The Agonist en Our Hollow Our Home op het podium gehad. In 2020 ziet het programma er alweer veelbelovend uit met black metal, death metal, metalcore en zelfs vaderlandse folk metal.

Het Zweedse metalcore kwartet Imminence is uitgegroeid tot een van de meest veelbelovende Zweedse metalacts. Met een mix van metalcore en klassieke elementen onderscheiden ze zich in de scene. Op zaterdag 18 januari staat de band in Q.

In 2015 kwam Батюшка met het debuutalbum Litourgiya als een orkaan de extreme metalscene binnenrazen. De combinatie van black metal met de thematiek vanuit de Slavisch-orthodoxe kerk, bleek een gouden greep. Het vijfkoppige monster Malevolent Creation heeft onlangs het album ‘The 13th Beast’ uitgebracht. Dit is zoals death metal hoort te klinken: strak, scherp, interessant, en boeiend van begin tot eind (100/100),’ aldus Rockmuzine. Op zaterdag 7 maart staat deze keiharde double-bill in Q.

De muziek van Ghostemane draait veelal om de thema’s occultisme, depressie, nihilisme en de dood, iets wat in zijn ijzingwekkende video’s uitvoerig aan het licht komt. Na een uitverkochte show in de Melkweg begin dit jaar staat hij 13 maart in Q. Brace yourself.

Heidevolk is sinds de oprichting in 2002 de absolute vaandeldrager van de vaderlandse folk metal scene. Woeste, epische en mythologische verhalen worden gebracht in de Nederlandse taal. Je hoort het zaterdag 14 maart in Q.

KMFDM, ofwel Kein Mehrheit Für Die Mitleid maakt al sinds 1984 maatschappijkritische industriële metal met elektronische invloeden. KMFDM heeft onlangs het nieuwe, eclectische album ‘Paradise’ uitgebracht, wat door zowel fans als critici met open armen wordt ontvangen. Op dinsdag 19 mei hoor je een ijzersterke mix van oude nummers en nieuw repertoire.

De genre-tartende band Pestilence is na ruim 30 jaar nog steeds springlevend. Pestilence staat nog steeds als een invloedrijke en onderscheidende pilaar in de progressieve deathmetal-scene en werkt momenteel aan het nieuwe album getiteld “Exitivm”. Ter ere van het nieuwe album staat de band vrijdag 22 mei in Q.