Home Overzicht Duizend mensen ontdekten hun buurt met de Buurtgids

Duizend mensen ontdekten hun buurt met de Buurtgids

0

Met de rondleidingen van de Buurtgids kun je je snel thuis voelen in je eigen buurt. Zaterdag bleek Barbara ten Hoed de duizendste deelnemer aan de toer door de Indische Buurt. Met muziek werd zij feestelijk opgewacht bij het eindpunt van de tour: café Thúskomme.

Redactie | Foto’s Eddy Ellert

Een leukere thuiskomst kun je je niet wensen na een verkenningstoer door je buurt: café Thúskomme. Daar stond gebiedsmakelaar Martine Koehein samen met de muziek van de stichting Accu klaar om de duizendste deelnemer feestelijk te onthalen. Voor Barbara ten Hoedt is het feest nog niet afgesloten. Zij krijgt als duizendste deelnemer aan de Buurtgidstoer de mooiste plek voor twee op de Buurtcamping die van 12 tot 14 juli in het Flevopark staat.

In verschillende delen van Oost zijn er buurtgidsen actief. Een lokale gids neemt je mee langs de meest bijzondere plekken in jouw buurt. Terwijl jij je buurt door nieuwe ogen ziet, leer je niet alleen lokale ondernemers en buurtinitiatieven kennen, maar ook andere buren. Zo heb je gemakkelijk toegang tot een lokaal netwerk en voel je je meer thuis in je buurt.

Check buurtgids