Home Overzicht Vrolijk de avond in met de Levende Krant op Dapperplein

Vrolijk de avond in met de Levende Krant op Dapperplein

0

In de aanloop naar het culturele seizoen speelde het Markttheater een try-out van De Levende Krant, waarin samen met het publiek buurtnieuws wordt doorgenomen.

De levende krant heeft een lange geschiedenis. Toen de meeste mensen nog analfabeet waren, werd het nieuws verspreid op drukke plaatsen, bijvoorbeeld de markt. Destijds het nieuws bijwonen of vertellen was niet zonder gevaar, ziektes als de pest bedreigden de bevolking. Gaandeweg namen door de vooruitgang kranten de taak van de levende krant over, waardoor het nieuws meer individueel werd beleefd.

Anno 2021 brengt Het Markttheater oude sferen terug naar de buurt. Zaterdag werd op het Dapperplein met het publiek het buurtnieuws doorgenomen. Hun levende krant  is een komische mix van een nieuwsshow, discussieprogramma en feelgood  movie met ollekebollekes, rap, sketches en cabaret.  De levende krant als bestrijdingsmiddel tegen eenzaamheid. Alleen de krant lezen of op internet naar het nieuws kijken is maar alleen. Beter kun je het nieuws samen verwerken, erom lachen en erover praten.

Gaandeweg de voorstelling spelen de acteurs in op de mening van het publiek over het buurtnieuws en improviseren ze daar waar nodig met een lach. Daarnaast ontvangen ze de burgemeester om het nieuws  dat de buurt het meest bezighoudt mee te bespreken, maar helaas was die zaterdag op het Dapperplein verlaat door een zamibo (zaterdagmiddag borrel).

Het Markttheater brengt met De Levende Krant een leuk, op de buurt aangepast avondvullend programma. Donderdag 16 en zaterdag 18 september keert het gezelschap terug naar het Dapperplein om de laatste stand van zaken in Oost door te nemen. Komt dat zien.

check markttheater.nl/delevendekrant