Home Dwars Dwars door de buurt 228 is verschenen

Dwars door de buurt 228 is verschenen

0

Gemeente en bewoners staan regelmatig tegenover elkaar. Maar ook woningcorperaties en vastgoedontwikkelaars krijgen soms te maken met protest van bewoners. In Dwars 228, die deze week weer verschijnt, een aantal voorbeelden hiervan.

Het gebruik van de grote binnenruimte tussen het huizenblok tussrn respectievelijk de Middenweg, Hogeweg, Bredeweg en Linnaeuskade, bleef jarenlang beperkt tot auto’s parkeren. Maar de nieuwe eigenaar van Middenweg 51 wil nu een immense kantoorruimte maken te midden van achtertuinen.Tegen de zin van de bewoners krijgt de eigenaar van het stadsdeel alle ruimte.
En Woningcorporatie Ymere veroorzaakt onrust onder de bewoners met hun sloop/nieuwbouw-plannen voor een deel van hun woningbezit in Amsteldorp. Er is inmiddels een bewonerscommissie actief.

Ook protest bij Jungle Amsterdam, het centrum van duurzaamheid in Oost, dat niet meer weg te denken is in het gebouw aan de Tweede van Swindenstraat. Als het aan het Plein Theater ligt, komt aan de buurtfunctie van Jungle Amsterdam in 2023 een eind.

Lezers van Dwars weten misschien wel dat in Jungle Amsterdam 37 afleveringen van de talkshow ‘Dwars door Oost in de Jungle’ hebben plaatsgevonden. Helaas was aflevering 37 voorlopig de laatste. Vanwege tegenvallende bezoekersaantallen gaan de medewerkers van de talkshow zich beraden hoe en of ze verder willen. In elk geval zijn we dankbaar voor al de geweldige afleveringen die zij de afgelopen jaren verzorgd hebben.

In dit nummer vindt u ook bijdragen van twee nieuwe Dwars-schrijvers. Jim Jansen werd onlangs geinterviewd over zijn nieuwste boek. Dit keer schrijft hij zelf voor Dwars over de boekpresentatie van kunstenaar Rob Kars. En studente Vivian Zimova schrijft over het Bredewegfestival, dat dit jaar eindelijk weer plaats kon vinden.

Wij ontvangen graag tips en reacties op onze artikelen. Deze kunt u sturen naar [email protected].

De artikelen van Dwars door de buurt lees je in de krant en op oost-online.