Home Cultuur Vijftig talentvolle en innovatieve kunstenaars zetten hun studio’s open

Vijftig talentvolle en innovatieve kunstenaars zetten hun studio’s open

0
Studio Hend Samir, Open Studios 2022, foto Tomek Dersu Aaron.

Berlage, Mondriaan en Appel begonnen er hun carrière. Inmiddels is de Rijksakademie aan de Sarphatistraat al ruim 40 jaar een vooraanstaande internationale kunstenaars-residency. Vijftig talentvolle en innovatieve kunstenaars van over de wereld komen hier voor een periode van twee jaar samen. Ze beschikken over een eigen studio en kunnen zich volledig op hun werk en ontwikkeling concentreren.

Ontdek op 14, 15, 19, 20 en 21 mei de toonaangevende kunstenaars van morgen tijdens de Rijksakademie Open Studios. Een keer per jaar zetten ze de deuren van hun studio’s open en kun je een kijkje nemen op deze bijzondere plek om te zien wat de kunstenaars van morgen bezighoudt. Van schilderkunst tot keramiek, van multimedia tot performance-kunst, tijdens de Open Studios komt alles voorbij.

De tweede zaterdag van de Open Studios  is omgedoopt tot burendag. Als buurtbewoner krijg je die dag 50 procent  korting op de reguliere ticketprijs van € 10,00. Boek je € 5,00-ticket via openstudiosbuurtdag.eventgoose.com

Studio Julian Abraham Togar | Foto Tomek Dersu Aaron