Home Dwars Dwars door de buurt 229 is verschenen

Dwars door de buurt 229 is verschenen

0

De zomer staat weer voor de deur. Misschien ga je voor het eerst in lange tijd weer op vakantie naar het buitenland, nu de coronacijfers redelijk laag zijn. Misschien sla je juist een jaartje over, vanwege de oplopende energie- en brandstofprijzen. Helaas weer een zomer vol onzekerheden: laait de corona weer op? Vertrekt mijn vlucht? Blokkeren de boeren straks de wegen naar het zonnige Zuiden? Maar in Dwars 229, die deze week verschijnt, vooral veel positieve artikelen.

De serie Straatnamen sluit af met een laatste artikel over geleerden die een straat naar zich vernoemd kregen in de Watergraafsmeer. Maar niet getreurd, volgend nummer gaat de serie verder met straten uit de Oosterparkbuurt met namen van bekende medici.

De fleurige foto’s op de middenpagina’s zijn gemaakt door de leerlingen van Yuverta Linnaeus, een school waar de leerlingen les in groen- en dierverzorging krijgen.

Op pagina 2 en 17 aandacht voor de politiek in Oost. In wat een hoorzitting werd genoemd, presenteerden de nieuwe bestuurders van stadsdeel Oost zich. Het nieuwe bestuur in stadsdeel Oost bestaat nu uit voorzitter Carolien de Heer (PvdA), Rick Vermin (GL) en Jan-Bert Vroege (D66). Maarten Poorter (PvdA) en Ivar Manuel (D66) hebben afscheid genomen.

Hopelijk gaat u met deze Dwars met een positief gevoel de zomer in.

Wij ontvangen graag tips voor een interessant onderwerp en reacties op onze artikelen. Deze kunt u schrijven naar [email protected].

De artikelen van Dwars door de buurt lees je in de krant en op oost-online.