Home Dwars Dwars door de buurt nummer 232 is verschenen

Dwars door de buurt nummer 232 is verschenen

0

De feestdagen zijn weer bijna aangebroken. Gelukkig kunnen we die dit jaar weer gezellig samen doorbrengen. Een bezoekje aan de horeca of last-minute kerstinkopen doen is weer mogelijk. Maar ondanks dat we uitkijken naar al die ouderwetse gezelligheid, gaan we ook feestdagen tegemoet waarin we misschien wel minder te besteden hebben dan voorgaande jaren. Misschien moeten we wel extra knus tegen elkaar aankruipen om het een beetje warm te hebben. En wie weet kampt dat ene restaurant waar je eindelijk weer naartoe kan, dit jaar wel met personeelstekorten met Kerst.

Personeelstekorten hebben ze ook in het leerlingenvervoer voor het Speciaal Onderwijs. Daardoor worden duizenden leerlingen regelmatig te laat naar school of naar huis gebracht. Dat raakt ook de scholen voor Speciaal (Basis) Onderwijs in Oost/Watergraafsmeer.

En de coronacrisis onthulde voor Carleen de Lange een diepgewortelde armoede onder haar buurtgenoten in Betondorp. Ze wilde hier iets aan doen en richtte de Stichting Veerkrachtig Betondorp op, een initiatief om Betondorpers die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen laagdrempelig ondersteuning te bieden.

Woningen moeten beter geïsoleerd zijn. Zeker nu de energierekening door het dak gaat. Bewonerscommissie Vrolik gaat enthousiast aan de slag om woningisolatie bereikbaar te maken voor de huurders.

Artikelen over deze actuele onderwerpen en nog veel meer, houden u hopelijk warm tijdens de donkere dagen.

Wij wensen u alvast fijne feestdagen en veel voorspoed voor 2023, wanneer wij u weer mogen verblijden met zeven nieuwe nummers van Dwars.

Wij ontvangen graag reacties op onze artikelen. Deze kunt u schrijven naar [email protected].

De artikelen van Dwars 232