Home Dwars Dwars door de buurt nummer 233 is verschenen

Dwars door de buurt nummer 233 is verschenen

0

De eerste Dwars van 2023 is verschenen. Ook dit jaar hebben we weer zeven nummers voor u in petto. Nummers waarin we af en toe kritisch kijken naar zaken die leven in onze buurt. En waarin we willen luisteren naar wat er onder de bewoners leeft. Soms vraagt onze redactie zich wel eens af: zijn we wel kritisch genoeg? Of zou het juist wat minder mogen? Reacties van u, onze lezers, zijn altijd welkom!

In deze editie: Fietsoverlast in het Oosterpark. Buurtbewoner en landschapsarchitect Egbert Schuttert pleit in zijn ingezonden brief voor een fietsverbod. Stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege is gevraagd naar zijn reactie. Is hij voorstander van een fietsverbod in het park? Of ziet hij andere oplossingen? Is er misschien helemaal geen probleem? Of is er geen oplossing?

Deze artikelen kun je allemaal lezen in oost-online

De artikelen van Dwars 232 in oost-online

  • Op de voorpagina weer een prachtige illustratie van John Prop.
  • In Familiezaken deze keer: Wijnhandel Pieksman, waar Yvo inmiddels de scepter zwaait. Hier op de foto met sommelier Olivier.
  • Een interview met Peter en Petra Lataster. Deze succesvolle documentaire-makers maakten in coronatijd de film Reis Door Onze Wereld, gefilmd in hun eigen achtertuin in Oost.
  • Margrietha Reinders is de buurtdominee van Betondorp. Ze wil in Betondorp een nieuw christelijk geloof belichamen door het bieden van een luisterend oor en door dichtbij de mensen te staan.
  • Een nieuwe rubriek: Vaste bewoners, over oude, markante bomen. Dit keer de omvangrijke plataan in het Oosterpark.
  • Stadsdeel Oost is een prachtbeeld rijker. Op De Nieuwe Ooster werd op diens vijftiende sterfdag, bij zijn graf, een bronzen portretkop onthuld van August (Guus) Willemsen, schrijver en eminent vertaler van Portugeestalige literatuur.
  • Projecten waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten en actief mee kunnen doen. Dat is waar Moving Arts Project (MAP) bekend om staat. ‘Waarheid’ wordt het leidende begrip bij de veelomvattende plannen die er voor 2023 zijn.
  • De verduurzaming van oude huurwoningen loopt achter en dat is niet altijd een kwestie van budget. Het aanbod van woningbouwcorporaties om zonnepanelen te laten huren door hun bewoners kent nog de nodige obstakels.
  • Zaterdag 7 januari nam Anja Duitsmann afscheid als eigenaar van Linnaeus Boekhandel. Ze werkte er 16 jaar, waarvan 11 jaar als eigenaar. Het stokje heeft ze overgedragen aan de drie dames van de Java Bookshop.
  • Buurtgenoot Ellen Stoop is niet alleen een hartstochtelijke boekenwurm, ze schrijft ook kinderboeken, geeft schrijfcursussen en is Schoolschrijver. Eind januari verscheen haar nieuwste boek De tien levens van Sjakie Geluk.

En verder nog onze vertrouwde rubrieken zoals: Straatnamen, Buurtberoemd, een verhaal en een gedicht, de column over duurzaamheid, en nog veel meer.

Deze artikelen kun je allemaal lezen in oost-online

De artikelen van Dwars 232 in oost-online

Wilt u reageren op artikelen in Dwars of heeft u nieuws voor de krant? Stuur uw bijdrage naar [email protected].