Home Dwars Dwars door de buurt nummer 236 is verschenen

Dwars door de buurt nummer 236 is verschenen

0

Het druilerige voorjaar is inmiddels al ruimschoots goedgemaakt. Nog een paar weken en het is zomervakantie. Zo op de valreep voordat u wellicht richting uw vakantiebestemming vertrekt, verschijnt Dwars 236, met een breed scala aan onderwerpen.

Het kan u bijna niet ontgaan zijn: de knip in de Weesperstraat leidt tot opluchting bij de bewoners van deze straat, maar zorgt voor veel overlast en opstoppingen elders in en rond de stad. Het heeft al tot een fel debat geleid in de gemeenteraad en het einde van de discussie is nog niet in zicht. Dat het geplande viaduct voor verkeer richting Science Park niet doorgaat, maakt de doorstroom niet beter en de drukte in Oost niet minder. De situatie met het OV maakt alles nog ingewikkelder, want al lijkt het erop dat lijn 19 blijft bestaan, een frequente tramverbinding vanuit Oost met de rest van de stad is nog onzeker.

Al veel langer dan per auto of tram, reist de Amsterdammer over het water. Tegenwoordig recreëren en sporten we daar vooral. Dat kan bijvoorbeeld bij roeivereniging De Hoop, die zijn 175-jarig bestaan viert.

En er is nóg een jubileum waar we aandacht aan besteden: al vijftien jaar bieden studenten gratis juridische hulp bij Het Juridisch Spreekuur. Ook in Dwars geven ze al jaren hun adviezen. Menno Kluft en Lilian Stuger-Kembel zijn hun begeleiders van de Hogeschool van Amsterdam en ze spraken met Dwars.

Heeft u nog een mogelijk onderwerp of een dwarsliggertje? We ontvangen ook graag reacties op onze artikelen.

Ons adres [email protected].