Home Overzicht Dwergvleermuis

Dwergvleermuis

0

Weer een acute crisis in Amsterdam. Het is een urgent probleem dat zo spoedig mogelijk een oplossing verdient. Maar hoe dat moet weet men niet. Men zit met de handen in het haar. Femke Halsema zwijgt vooralsnog en laat de zaak op zijn beloop.

Terwijl dit een probleem is, dat de kern van de GroenLinks politiek raakt, hult die partij zich in stilzwijgen. En wat vindt de Partij van de Dieren, hun standpunt in deze nijpende kwestie me onbekend. Het gaat om een dier van groot belang voor onze stedelijke habitat. Volgens sommigen zelfs onmisbaar. De dwergvleermuis.

Voor de dwergvleermuis wordt een vervangend voedselgebied gezocht. Nu eten deze nuttige beestjes hun maaltijden in de begroeiing aan de Dijksgracht, maar dat gebied wordt van ze afgepakt vanwege de expansiedrift van het hoofdstedelijk ambtenarenkorps. Bij hen komt de natuur op de laatste plaats. Stedelijke ontwikkeling wil men, en opzouten met die stomme dwergvleermuizen.

Dit bleek uit een brief aan bewoners in de omgeving van de Dijksgracht. Men onderzoekt voor de show wat opties, maar een ding is duidelijk, de dwergvleermuizen moeten sowieso weg, want ze staan een glorieuze toekomst van de Metropool Amsterdam in de weg.

Nu wacht ik op een actiegroep Dwergbatman Redt de dwergvleermuis voor het te laat is.

Het is maar dat U het weet