Home Overzicht € 25.000 beschikbaar voor maatschappelijk initiatieven die impact maken op armoede

€ 25.000 beschikbaar voor maatschappelijk initiatieven die impact maken op armoede

0

Op 26 oktober start de MAEX Impuls: Amsterdam tegen Armoede. Initiatieven die impact maken op het thema Armoede in Amsterdam kunnen in die week een aanvraag doen voor een donatie om hun organisatie te versterken.

MAEX Amsterdam stimuleert bedrijven, fondsen en overheden om beter samen te werken met maatschappelijke initiatieven. Zo heeft de samenwerking met Mensen Maken Amsterdam, geleid tot meerdere Impulsen ter versterking van initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan de stad. Mensen Maken Amsterdam bestaat uit zeven buurtfondsen voor en door Amsterdammers en heeft het geld voor deze impulsen beschikbaar gesteld. Het doel is dat uiteindelijk ook overheid, bedrijven en meer fondsen aanhaken om de lokale beweging van maatschappelijke initiatieven te versterken.

Het is niet de eerste keer dat MAEX Amsterdam een Impuls organiseert voor de versterking van maatschappelijk initiatief. Eerder dit jaar heeft Carabic uit Amsterdam Zuidoost een Impuls donatie van € 2.500 ontvangen. Maureen Hubbard: ‘De coronapandemie mag dan aan het uitdoven zijn, dat betekent niet dat de armoede en behoefte van vele kwetsbaren zomaar verdwenen is. Terwijl de vraag groeit, is onze organisatiekracht beperkt. Het is altijd lastig om hiervoor financiering te vinden. Met de MAEX Impuls kan dat juist wel. Aanvragen ging snel en makkelijk en met dit geld kunnen we een mooie professionaliseringsslag maken.’

Ter voorbereiding van de MAEX Impuls Amsterdam tegen Armoede organiseren MAEX Amsterdam en Mensen Maken Amsterdam op dinsdag 19 oktober van 15.00 tot 16.00 een digitale meeting voor maatschappelijke initiatieven die actief zijn op dit thema. Tijdens deze digitale meeting wordt de aanvraagprocedure toegelicht en kun je als initiatief al je vragen stellen over deze Impuls.

Er is een groeiende beweging van maatschappelijke initiatieven: energiecoöperaties, broodfondsen, herenboeren, collectieve woonvormen, wijkondernemingen, etc. Deze organisaties zijn van grote waarde voor de samenleving. MAEX stimuleert samenwerking met deze organisaties door hun gezamenlijke impact zichtbaar te maken en ook door fondsen en overheid aan hen te koppelen.