Rocking Space in Planetarium van Artis brengt je nieuwe ruimtekennis en laat je achter in een galactische stemming vol goeie vibes. Starend in de eindeloze diepte van de Melkweg droom je weg op de tonen van Pink Floyd, David Bowie en The Byrds gespeeld door een live band. Tussendoor vertelt Tommaso Ghidini van het European Space Agency (ESA) de bijzonderste verhalen over ruimtemissies. En dat allemaal onder het sterrendak van Planetarium in Artis.

Ghidini, Head of Mechanical Department ESA/ESTEC, is een super expert op het gebied van Europese ruimtemissies. The band RAB4 is een beroemde viermansformatie die al twaalf jaar een rockband vormt die rock ’n roll klassiekers afgewisseld met eigen nummers. Opgericht in Italië, maar al jaren on the road op alle grote Europese podia en daarbuiten.

‘Professor’ Ghidini en ‘gewone man’ Pezzani gaan een vertederende confrontatie aan tussen wetenschap en muziek. Vrijelijk associërend en geïnspireerd door RAB4, proberen zij het onderliggende thema te vinden van de menselijke zoektocht binnen de creativiteit en vooral de muziek.

Het is onderdeel van een serie evenementen die het Istituto Italiano di Cultura in 2023 organiseert om Italiaanse cultuur en Italiaans talent in het buitenland te vieren. ‘Met dit conferentieconcert willen we het fascinerende thema van ruimtemissies behandelen’, zegt Paola Cordone, directrice van het Istituto. ‘Wij gaan de wetenschappelijke manier van ingenieur Ghidini met de muziek van de grote rocknamen samenbrengen. Het wordt een informatief en gezellig evenement voor iedereen, groot en klein, waarbij we zeker nieuwe dingen zullen leren en ons onderdompelen in een “rocking space”!’

Rocking Space op woensdag 10 mei om 20.00 uur in Planetarium Artis. Gratis toegang, aanmelding via deze link
Check iicamsterdam.esteri.it