De Meevaart is een ontmoetingsplek in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost. Buurtbewoners komen langs voor een kopje koffie met iets lekkers, doen mee aan de vele activiteiten die worden georganiseerd door partners uit de buurt, of vinden hier hun plek als vrijwilliger. Kom langs en ontdek wat voor leuks de Meevaart te bieden heeft! Samen maken we de buurt.

Bloem van Beijsterveldt

‘Tijdens moderne dans 60+ kan ik het alledaagse even loslaten. In een inspirerende en positieve sfeer telt alleen de beweging op muziek. Ik kijk er elke week naar uit.’

‘Door een beperking aan mijn ogen kan ik een hoop dingen niet meer doen. Gelukkig lukt yoga nog heel goed. Het geeft me rust in mijn hoofd en is een fijne manier om te ontspannen.’

‘Ik ben trots mijn shirt wat ik draag tijdens mijn vrijwilligerswerk bij het Repair Café in De Meevaart: ‘Als Jan het niet kan maken… dan kan niemand het maken.’ Het vrolijkt de bezoekers altijd op.’

‘Al een aantal jaar volg ik hier pilates. Een fijne manier om meer balans te krijgen, maar dan zonder teveel zweet!’

‘Vandaag had De Meevaart een cadeau voor me klaargezet: een extra lockmachine voor het wekelijkse naaiatelier! Echt ontzettend fijn voor de komende activiteiten.’

‘Uit je hoofd, in je lijf en verbinden zonder écht te praten. Dat is wat we doen tijdens de Breath and Sound Journey.’

‘Ik was al heel lang op zoek naar een leuke bewegingsactiviteit in het weekend wat niet te duur was. Sporten voor vrouwen bij De Meevaart, op de zondag, is voor mij perfect. Even lekker zweten en niet teveel nadenken.’

‘Sinds mijn man Parkinson heeft, ga ik elke week samen met hem naar Danspark in De Meevaart. Deze lessen zijn speciaal voor mensen met bewegingsbeperkingen. De eerste keer was wat spannend, maar al snel kregen we een fijne band met de groep.’

Activiteiten voor iedereen. Doe je ook mee? | www.meevaart.nl