Home Overzicht Vijf projecten in Oost genomineerd voor Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Vijf projecten in Oost genomineerd voor Amsterdamse Nieuwbouwprijs

0

Alle nieuwbouwprojecten die groter zijn dan vier woningen en opgeleverd zijn van augustus 2022 tot en met augustus 2023 doen automatisch mee aan de Amsterdamse Nieuwbouwprijs. Dit jaar zijn dat er 78. In de voorronde nomineerde de publieksjury de beste tien projecten. Van de tien genomineerde nieuwbouwprojecten zijn er maar liefst vijf in Oost, drie in West, een in Noord en een in Zuid.

De genomineerde projecten in Oost zijn IJburg 1c, AMST, De Warren, Juf Nienke en Jonas. In West de Mahonie, Wiltzangh & Flierefluiter en Lariks. In Zuid Crossover. In Noord Beemsterstraat 531A. Op www.amsterdamwoont.nl is alle informatie over de projecten te vinden.

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is dé publieksprijs voor nieuwbouw in Amsterdam. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een nieuwbouwproject dat in het voorgaande jaar in Amsterdam is opgeleverd. Een publieksjury selecteert uit alle opgeleverde projecten tien finalisten. Iedereen kan vervolgens zijn stem op een van die projecten uitbrengen. Stemmen kan tot donderdag 6 juni. Op zaterdag 8 juni, de Dag van de Bouw, reikt wethouder Reinier van Dantzig de prijs uit.

Stemmen 

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is dé publieksprijs voor nieuwbouw in Amsterdam. Amsterdam Woont organiseert deze jaarlijkse verkiezing samen met Amsterdam, AT5 en Bouwend Nederland.