Home Duurzaam Eens nadenken over wat je kunt doen voor een duurzame toekomst…

Eens nadenken over wat je kunt doen voor een duurzame toekomst…

0

Het is regenachtig op zaterdagmiddag. Op het plein voor het Stadsloket is er weinig bedrijvigheid. Mensen duiken snel de winkels in om boodschappen te doen. De Duurzaamheidsmarkt heeft zich verstopt in het Stadsloket. Bij de ingang lokt de wagen van Karels Karavaan met duurzaam gebakken crêpes je naar binnen om je vervolgens onder te dompelen in een grote hoeveelheid informatie over hoe je een positieve bijdrage kunt leveren aan een duurzame toekomst.

Binnen verbazen kinderen zich over de mannen die laten zien hoe je plastic flessendoppen een tweede leven kan geven. Met een spannende machine maken ze de doppen klein en met weer een andere machine maken ze er mooie vormen van. Maar dat is niets voor thuis. Want de Duurzaamheidsmarkt wil antwoord geven op de vraag: Hoe kun je met een aantal simpele aanpassingen jouw huis energiezuiniger maken?

Duurzaamheidsexperts, organisaties, ondernemers en bewoners delen hun ideeën, projecten en praktische tips met bezoekers en met elkaar. Zo is het Repaircafé er en Jungle Amsterdam met het Afvalpaleis en de Fixbrigade. Maar ook Life&Style, de ruil en weggeefwinkel. De Buurtcampus van de Hogeschool van Amsterdam geeft advies. MeerEnergie en andere energiecoöperaties laten zien waar ze mee bezig zijn. De energiecoach van stichting !Woon staat klaar om praktische tips te geven over verduurzamen en energiezuinig wonen. De Buurttuin Wibaut helpt je bij het opzetten van een buurttuin. Kortom, alles komt aan bod op de Duurzaamheidsmarkt, van energie en biodiversiteit tot duurzaam voedsel en het hergebruiken van spullen en middelen.

Weer buiten word je opnieuw een crêpe aangeboden. Maar je zit al zo vol informatie dat je die afslaat. Weer de regen in en thuis maar eens kijken wat je daarmee kunt doen voor een duurzame toekomst.