Home Overzicht Eerste focuskliniek voor specialistische migraine zorg in Watergraafsmeer

Eerste focuskliniek voor specialistische migraine zorg in Watergraafsmeer

0

In Nederland is er maar zeer beperkte toegang tot specialistische zorg voor migraine. Hoofdpijnpoli’s in ziekenhuizen hebben lange wachtlijsten en op veel plekken worden de meest geavanceerde behandelingen, zoals botoxinjecties en cgrp-remmers niet eens aangeboden. Sinds kort is er The Migraine Clinic van neuroloog dr. Hans Carpay op het Mariotteplein. Hij behandelt mensen met migraine en andere ernstige vormen van hoofdpijn zoals clusterhoofdpijn. 

Dr. Hans Carpaywijst wijst erop dat migraine een erfelijke hersenziekte is, dus gewoon pech, en niet je eigen schuld. Heel veel mensen met migraine zoeken geen hulp omdat ze denken dat ze het zelf moeten oplossen met diëten, minder stress of andere aanpassingen aan je leven. Helaas zijn er over migraine heel veel vooroordelen en misverstanden. Die staan goede oplossingen in de weg.

Om voor iedereen toegankelijk te zijn, gaat TMC maximaal gebruikmaken van digitale zorg zoals online-consulten, maar wie liever langskomt, is natuurlijk welkom. Een consult of behandeling bij TMC valt onder de basis zorgverzekering, ongeacht het type polis. De client is bij TMC dus niet duurder uit dan in het ziekenhuis.

Migraine is de ziekte die de meeste beperkingen veroorzaakt bij mensen onder de vijftig jaar. In Nederland zijn er ruim 2 miljoen mensen met migraine. Die hebben samen jaarlijks meer dan 25 miljoen migraineaanvallen. Ieder jaar verliezen we zo in Nederland 50 miljoen dagen aan migraine. Migraine treft vooral vrouwen tussen 20 en 50 jaar. Migraine heeft een enorme impact op iedereen die er mee in aanraking komt. Een aanval duurt vaak meerdere dagen, waarbij het dagelijks leven op pauze gezet moet worden.