Home Overzicht Eigenzinnig, uitdagend en experimenteel Circusbende Festival in Flevopark

Eigenzinnig, uitdagend en experimenteel Circusbende Festival in Flevopark

0

‘We gaan uit van een voorspoedige opleving en mondiale mazzel en kondigen daarom met groot plezier de rentree van Circusbende Festival aan.’ Op die manier laten de ‘circusbende-leden’ weten dat zij dit jaar in Noord, West en Oost het festival presenteren in plaats van een groot festival. Tenslotte in Oost op 4 en 5 september.

In plaats van één ‘groot’ festival heeft Circusbende de plannen uitgesmeerd over drie weekenden en drie stadsdelen. Met een bende van artiesten, leden en on-onthulde sensaties gaan ze naar de NDSM-werf, het Erasmuspark en tenslotte het Flevopark. Ieder weekend kent een ander programma met nieuw circus als onherroepelijk middelpunt.

Circusbende noemt het programma eigenzinnig, uitdagend, experimenteel en toch voor eenieder, bovenal is het nog geheim. Uit overtuiging doen ze niet aan hekken, is het terrein gratis toegankelijk en is zeker de helft van het programma op donatie.

Het programma is een samenkomst van topvrouwen van de allerbeste circuscompagnieën! Van Cirque Pardi tot Cirque du Soleil. Tijdens de grote Coup de Bende worden korte acts van al deze talenten samengesmolten tot een nieuwe voorstelling, begeleid door live muziek van Anatol Petit en Antoine Elias.

Het is een gewaagd experiment, een mix van onmisbare improvisatie en gegronde expertise. Cloudswing, messen-duet en duo acrobatiek zijn een paar voorbeelden van de disciplines die je tijdens het cabaret te zien krijgt. En stiekem hopen we dat het zo’n succes wordt dat de Coup elke editie en plekje op het programma verovert. Het is op donatie, maar reserveer snel!

Tickets