Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

‘Mission Statements’. Film bij Borneo Architectuur Cinema Club

zondag 7 april om 15:30

€8,50

Mission Statements van architect/filmmaker Jord den Hollander. Met de oplopende geopolitieke spanningen in de wereld is het spectaculaire achtergrondverhaal rond de architectuur van de Nederlandse ambassades in deze film meer dan actueel.

Mission Statements onthult een opmerkelijke periode van het Nederlandse ambassade bouwprogramma in een veranderend politiek landschap. Met een line-up van fascinerende architectuur verkent deze film de grenzen van een ambitieus programma om de Nederlandse architectuur in het buitenland te promoten. Daarin de spectaculaire Berlijnse ambassade van Rem Koolhaas die vier keer het budget overschrijdt en de met de Aga Khan Award bekroonde Nederlandse ambassade in Addis Abeba –

Jord den Hollander is een prijswinnende architect en filmmaker. Hij maakte documentaires over kunst en architectuur, schreef en regisseerde internationaal bekroonde televisieseries voor kinderen over kunst en wetenschap èn is sinds 2002 curator en mede-oprichter van het AFFR, het grootste architectuur filmfestival ter wereld. Daarnaast heeft hij een uniek oeuvre aan gebouwen ontworpen zoals het Klokhuis voor kinderen in Almere, de letterkamers van Botel in Amsterdam (met MMX architecten).

 

 

Gegevens

Datum:
zondag 7 april
Tijd:
15:30
Kosten:
€8,50
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Borneo Architectuur Centrum
R.J.H. Fortuynplein 1019 WN + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.