Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Yoram Stein: Stoppen met blowen. Bij de Flexbieb

dinsdag 23 april om 20:00

Vrijwillige bijdrage

Cannabisverslaving is nu al vele decennia een heel groot maar ook heel onderschat probleem. Het aantal cannabisverslaafden is door de sterker geworden wiet enorm toegenomen. In Nederland gaat het om ongeveer een half miljoen mensen. Toch lees en hoor je er weinig over. Nog steeds wordt de mythe van het zogenaamd onschuldige cannabis – ‘Het is maar een jointje’ – niet weersproken. Zolang deze en andere mythes, bedoeld om het middel te vergoelijken, niet ontmaskerd worden, zal het aantal cannabisverslaafden alleen maar verder toenemen.

Yoram Stein is zelf meer dan tien jaar verslaafd geweest. Maar inmiddels is hij al meer dan twintig jaar clean. In zijn onlangs hernieuwde boek Stoppen met blowen interviewt hij diverse oud-verslaafden. Gaandeweg maakt hij niet alleen duidelijk waarom cannabisverslaving ernstig genomen dient te worden, maar beschrijft hij ook een methode om van cannabisverslaving af te komen. Omdat alle verslavingen op elkaar lijken, is die methode ook geschikt om van andere verslavingen af te komen.

In de FlexBieb zal Yoram zowel de mythen als de gevaren van cannabis beschrijven. Ook legt hij uit welke tien stappen je kan nemen om met een roesverslaving te stoppen.

In het dagelijks leven is hij filosofiedocent en journalist. Hij studeerde filosofie en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en de University of California, Berkeley. Artikelen van zijn hand verschenen in onder meer Trouw en Opinio. In 2006 schreef hij het boek Filosofisch elftal. Nederlandse denkers over de actualiteit.

Avond georganiseerd i.s.m. IJburg Boeken en Park Uitgevers / Nieuw Amsterdam.

Gegevens

Datum:
dinsdag 23 april
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorie:

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.