Home Kunst Expositie in vitrine OLVG Oost

Expositie in vitrine OLVG Oost

0

In de vitrine van het OLVG Oost zullen de komende tijd beelden van steen te zien zijn van Mirjam de Nijs. De beeldhouwster rijdt al 20 jaar bijna dagelijks langs het ziekenhuis vanuit de Pijp naar haar beeldhouwatelier op Zeeburgereiland. Met veel sympathie omarmt ze in deze expositie de menselijke maat van het ziekenhuis.

In expressieve beelden van steen nodigt ze uit voor een ontmoeting vanuit de presentatie ‘Verbinding’. Allerlei beelden in verschillende soorten steen zijn te zien op subtiel formaat met een enkele uitzondering van groter formaat.

Bij de expositie wordt via een lichtscherm informatie over de beelden gegeven. Daarbij worden mensen uitgenodigd een creatief bezoekje te brengen aan het atelier dat volgend jaar zal worden ontruimd vanwege allerlei andere bouwplannen. Helaas betekent dit het einde van een creatieve vrijplaats. Maar tot de zomer van 2024 zijn mensen van harte welkom voor een creatief avontuur in de vorm van een cursus of workshop beeldhouwen in het beeldhouwatelier op Zeeburgereiland.

Ter gelegenheid van deze expositie ook een reeks beelden geïnspireerd door het prachtige lied van Ramses Shaffy, ‘Zing, vecht’, huil, bid’ onder de titel ‘Compositie van de menselijke maat’. De reeks wordt in de loop van de expositie aangevuld met ‘Lach, werk en bewonder. De expositie is 24 uur toegankelijk in de wandvitrine van de lichtstraat en zal drie maanden duren. De beeldhouwster is soms aanwezig voor een ontmoeting, via een aankondiging in de vitrine wordt gecommuniceerd wanneer. Voor vragen of opmerkingen kunnen mensen ook contact opnemen via [email protected]